مزایای مصرف انجیر در دوران بارداری

مزایای مصرف انجیر در دوران بارداری

انجیرها عطر و طعم خاصی مانند عسل دارند و از نظر مزه و خواص دارویی که ارائه می دهند با سایر میوه ها تفاوت دارند. انجیر سرشار از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم و مس است. همچنین حاوی ویتامین های A ،D ،E ، K و B کمپلکس، قندهای طبیعی، فیبرهای محلول، اسیدهای آلی و چربی ها هستند.

مزایای مصرف انجیر در دوران بارداری

در صورت مصرف مقادیر مناسب، انجیر می تواند مزایای سلامتی عنوان شده در دوران بارداری ارائه دهد:

پتاسیم موجود در انجیر به مدیریت فشار خون کمک می کند و می تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی را کاهش می دهد.

انجیر، سرشار از ویتامین C است و عملکرد اصلی ویتامین C کمک به جذب آهن است. آهن برای کاهش خطر کم خونی مادران باردار اهمیت بسیاری دارد.

انجیر برای رفع کم خونی بسیار مفید است .کم خونی، مشکلی رایج در زنان باردار است که برای مادر و جنین بسیار خطرناک باشد .زیرا خون برای رشد جنین ضروری است و کمبود آن می تواند باعث بروز مشکلاتی از قبیل بیماری های مادرزادی شود.

اگرچه قند بالا می تواند برای زن باردار خطرناک باشد اما قند طبیعی موجود در انجیر، ماده ای سالم برای تامین گلوکز مورد نیاز بدن است.

کلسیم برای رشد استخوان ها و دندان های نوزاد ضروری است. این ماده برای حفظ قدرت استخوان ها در دوران بارداری و پس از آن لازم است ، بنابراین با مصرف به اندازه انجیر و دریافت کلیسیم کافی، مادر باردار توانایی انجام فعالیت های روزانه خود را خواهد داشت.

انجیر حاوی ماده ای شبیه به بنزآلدئید است، که مصرف آن در بارداری باعث کوچک شدن توده های سرطانی موجود در سینه های زنان باردار می شود.

انجیر دارای آنزیمی به نام پروتئولیتیک است که با فیبر موجود در انجیر در رفع مشکلات گوارشی به زنان باردار کمک کند.

انجیر حاوی ویتامین B6 است که می تواند در کاهش تهوع صبحگاهی موثر باشد.

فسفر یکی از عناصر مهم موجود در ترکیب انجیر است که عامل مهمی در تقویت هوش و حافظه می باشد .مصرف انجیر در بارداری نقش کلیدی در افزایش هوش و حافظه جنین ، همچنین رشد و تقویت سلول های حافظه جنین دارد.

انجیر خاصیت ادرار آوری دارد به همین دلیل در رفع بیماری عفونت ادراری و دفع مواد مضر از طریق ادرار در دوران بارداری کمک می کند.

در دوران بارداری اغلب مادران میل زیادی به خوردن مواد غذایی و میوه ها دارند که عدم کنترل آن در نهایت منجر به اضافه وزن مادر و جنین و در نتیجه بروز مشکل در فرآیند زایمان شود. انجیربه دلیل دار بودن آلکالین بالا ، راهی طبیعی برای کنترل میل شدید به خوردن است و در نتیجه مادر می تواند برنامه رژیمی سالم تری را دنبال کند.

اگرچه این مزایا ممکن است شما را به گنجاندن انجیر در رژیم غذایی روزمره خود ترغیب کند، اما شما همیشه باید قبل از انجام آن با پزشک خود مشورت کنید تا خطر عوارض جانبی آن را کاهش دهید.

عوارض جانبی احتمالی مصرف انجیر در دوران بارداری

مصرف بیش از حد انجیر می تواند عوارض جانبی مانند:

  • مدفوع شل
  • افت فشار خون و قند خون
  • آلرژی ؛ اگر از قبل به گرده یا میوه های خانواده توت حساسیت دارید
  • فوتودرماتیت به دلیل وارد شدن مازاد پسورالنس به بدن

اگر هر یک از این عوارض جانبی را تجربه کردید، از خوردن انجیر خودداری کنید. انتخاب تنوع و کیفیت مناسب انجیر همچنین برای بهره مندی از این میوه بسیار ضروری است.

به این مطلب امتیاز دهید
برچسب ها : , ,

پیشنهاد ما برای مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست